Home Forums Miscellaneous De vijf soorten hersentraining

 • This topic is empty.
Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #68043 Reply
  huldaernest
  Guest

  In eerdere artikelen hebben we besproken wat hersentraining als diepgaand wordt beschouwd. We stelden dat hersentraining bestaat uit specifieke oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van cognitieve vaardigheden. De programma’s kunnen persoonlijk of online zijn en zijn meestal intensief en vereisen dat de student van zijn opleiding een prioriteit in zijn leven maakt.

  Hersentraining wordt beschouwd als slechts een onderdeel van het gezond houden van je hersenen. Je hersenen hebben ook goede voeding, lichaamsbeweging, stressmanagement en mentale stimulatie nodig (Fernandez & Goldberg, 2009).

  Binnen de mentale stimulatie bloeien je hersenen op door op een diverse manier mentaal uitgedaagd te worden. Het is ook bekend dat onze hersenen meer getraind kunnen worden dan alleen mentale stimulatie om ons leervermogen te versterken.

  Dit soort hersentraining is maar één manier om je hersenen te trainen. Wist je dat? Zo niet, laat het me uitleggen. Er zijn tegenwoordig vijf soorten hersentraining die door neuropsychologen worden erkend. Het zijn cognitieve therapie, meditatie, biofeedback, computergebaseerde software voor hersentraining en persoonlijke één-op-één hersentraining.

  Cognitieve therapie is een speciaal type gesprekstherapie die strategieën en vaardigheden combineert om de cliënt te helpen zijn hersenen te trainen om op een betere ondersteunende manier te denken. De wetenschap zal je vertellen dat als je keer op keer op een bepaalde manier denkt of je gedraagt, je je hersenen traint om op een vooraf ingestelde manier te reageren.

  Als een cliënt naar therapie komt voor hulp bij het afvallen, bijvoorbeeld, kunnen cognitieve therapeuten de cliënt helpen de manier waarop zij over hun programma voor gewichtsverlies denken te veranderen. In plaats van altijd te denken dat ze niet succesvol zullen zijn of dat ze honger hebben en moeten eten, zullen ze worden getraind om te herhalen dat ze op tijd succesvol kunnen en zullen zijn en dat ze ervoor kunnen kiezen om niet te eten (Fernandez & Goldberg, 2009). Dit type therapie kan voor bijna elk type gedrag of emotionele kwestie werken.

  Meditatie kan helpen om de hersenen te trainen door je te concentreren op bepaalde gedachten of mantra’s. Als gevolg hiervan worden cognitieve vaardigheden voor aandacht versterkt. Meditatie kan ook helpen bij emoties en gedrag, als de mantra die steeds weer wordt uitgesproken een positieve uitspraak is. Voeg een visual toe om de positieve, zelfbekrachtigende verklaring te ondersteunen en je zult in de loop van de tijd veranderingen zien.

  Biofeedback kan in grafieken en visuele feedback de hartslag meten en meer om een ​​cliënt te helpen zichzelf aan te passen op de gebieden die versterkt moeten worden. Neurofeedback wordt beschouwd als een onderdeel van biofeedback. Het maakt gebruik van elektro-encefalografie (EEG) die hersengolven in realtime en meestal visueel voor een arts meet.

  De clinicus zal de cliënt interpreteren en controleren om zichzelf te helpen aanpassen. Sommige biofeedbackcentra zijn gericht op kinderen en gebruiken computermonitoren die zijn vermomd als videospelletjes. Het kind is via lobben/pads verbonden met het hoofd om hersengolven te meten. Terwijl het kind aanwezig is terwijl het zich ontspant, vordert het speelstuk en speelt het. De clinicus staat naast het kind en interpreteert de gegevens om het intensiteitsniveau voor interactie en hersengolfaanpassing aan te sturen.

  Computergebaseerde software omvat alles, van Nintendo’s hersenleeftijd tot de programma’s die beschikbaar zijn voor clinici door middel van certificering en licenties. Softwareprogramma’s hebben onderzoek en casestudy’s om hun beweringen te staven en worden voornamelijk gebruikt om een ​​specifieke cognitieve vaardigheid aan te pakken of voor algemene hersenintegratie en -verbetering.

  De sleutel voor softwareprogramma’s is ervoor te zorgen dat de getrainde vaardigheden worden overgedragen naar het dagelijks leven en niet alleen voor gebieden die die vaardigheid vereisen. Here is more about opleiding trainer neurofeedback review our page. Als een cliënt is getraind in het gebruik van getallen om het geheugen te versterken, dan kun je er maar beter zeker van zijn dat de cliënt het zich overal goed kan herinneren en niet alleen wanneer hem naar getallen wordt gevraagd.

  Persoonlijke hersentraining maakt gebruik van een specifieke reeks oefeningen die in een gestructureerde benadering zijn geïmplementeerd om de student te helpen succes te behalen. De persoonlijke training is zeer intensief en net als de op software gebaseerde programma’s kunnen worden geïndividualiseerd en aangevuld om elke klant te helpen met zijn unieke behoeften. Studenten geven de voorkeur aan persoonlijke training omdat ze bij een trainer of coach zijn en waar nodig kunnen communiceren met live feedback en uitleg.

Viewing 1 post (of 1 total)
Reply To: De vijf soorten hersentraining
Your information: